NE ODUSTAJ
















Život nam veoma često nameće različita pitanja i situacije .
Koliko samo pitanja na koja nemamo konkretan odgovor, koliko samo situacija u kojima se pitamo "Kako izaći iz ove situacije " ili " Čemu me sad ovo iskustvo uči "

Da li smo zaista odgovorni za sve što nam se desi ?

Mislim da jesmo. Svjesno ili nesvjesno utičemo na dešavanja u nama i oko nas. Ona dešavanja u nama su produkt naših misli . Misli stvaraju emocije , a emocija se odražava na to kako se osjećamo u datom trenutku. Sam osjećaj dovodi nas i do reakcija.  S različitim raspoloženjem različito reagujemo na različite  situacije.
 U bilo kojoj situaciji, trebali  bi da reagujemo na nešto gledajući očima ljubavi.

Ne budemo uvijek na toj  višoj vibraciji u kojoj možemo neki izazov savladati i pronaći mu riješenje kroz ljubav. Svakodnevnim radom na sebi učimo kako gledati na sve očima ljubavi , jer ljubav je najjača sila na svijetu .

Međutim, dok još nismo u stanju da sve gledamo kroz ljubav , postoji i drugi način, a to je da se na kratko sklonimo od problema , te držimo visoku vibraciju ,dobro raspoloženje , da bi kroz fokus na nešto drugo došli do riješenja koje tražimo.





Koliko smo hrabri da uradimo ono što želimo ?



 Hrabrost, biti hrabar znači , uprkos svim preprekama i teškoćama , stabilnim korakom ići ka ostvarenju neke želje ili cilja.

Da li ste dovoljno hrabri  da krenete putem koji je zabacan mnogim preprekama da bi došli do cilja ?
Vjerujem da jeste ! Šta je onda to što vas spriječava da krenete, da se izborite i pređete preko  svake prepreke i dođete do cilja ?


 Manjak samopouzdanja ? manjak vjere ?

Zapamtite, Bog je uvijek s nama , uz nas, za nas, da nas gura naprijed , da nam daje snagu i moć da savladamo sve .


koliko god vaš put bio ispunjen teškoćama i preprekama, samo vjerujte u Boga i u Njegovu moć koju prenosi na vas da vam pokaže koliko ste moćni i hrabri da slijedite put svojih snova, put svog srca.


Glavu gore, guraj naprijed, možda je ovaj korak težak, idući će biti lakši. Samo jedan korak te dijeli do cilja. Ako to nije baš taj koji si sada napravio , onda može da bude sledeći baš onaj pravi, konačni, koji vodi direktno do samog cilja.

NIKAD SE NE PREDAJ NA PUTU DO CILJA , SVAKI IDUĆI KORAK MOŽE BITI BAŠ TAJ KOJI ZNAČI - CILJ !!!

Primjedbe