Kceri ovo ti zelim reci

Draga moja kceri, htjela bih ti reci nekoliko recenica,i nadam se da ces razumjeti i poslusati. Znam da mislis da ja nisam upravu kad ti nesto govorim,znam i da mislis "Ma sta ti znas" . Draga moja duso, mama zna vise nego sto mislis. Mama zna da i ti znas,i mama ti vjeruje,samo ti zelim ovim putem reci nesto sto ce biti za tvoje najvece dobro.
Doci ces u period kad ce te poceti zanimati muskarci. Naci ces nekoga ko te privlaci,zaljubiti se,voljeti...Zelim ti reci,da prije svega toga zamislis sta zelis.Kakvog muskarca, kakvu vezu,kakav brak...Zamisli duso moja, zapisi sebi da se uvijek podsjetis sta je tvoj cilj i sta ocekujes od veze,od muskarca. Kad te sljepoca koju zaljubljenost nosi zaslijepi,da se mozes prisjetiti na sta da Ne pristajes.
Zivi ljubav koju dusom osjecas,nikad ne dopusti da moras "trcati" za muskarcem.
Opazaj sitnice mila, sitnice su najvaznije . Ako je obziran i cuva te i pazi i mazi kao malo vode na dlanu. Uzvrati mu , pazi ga,mazi,cuvaj. Ne dozvoli sebi da te povrijedi niko i nista, sto ti se svidja dopusti da postane dio tvog zivota.Sve ostalo pusti neka prodje pored tebe , zaobidji, i uzivaj u svoj blagodati koju imas. Slusaj svoje srce i dusu, oni te nece navesti na "pogresan"put.
Ucim te oduvijek da si sama odgovorna za svoje izbore,zato ti zelim prenijeti i ovu poruku da pametno biras,dusom,srcem. Ako se ne osjecas slobodno  poput leptira pored muskarca koji ti se svidja,zapitaj se zasto je tako? Da li te on ogranicava,uvjetuje? Ako da, od ovog trenutka kad si to spoznala Zaustavi To ! Ne dozvoli nikome da te ogranici i da ti govori da nesto ne mozes ili da bas to nije za tebe. Ako ces biti sretna,uradi ono sto ce te usreciti.
Smijes duso moja biti i tuzna,i ne sretna ali kakav je to onda zivot? Hoces li odabrati da budes sretna ,ispunjena, s muskarcem koji te cuva,pazi,mazi koji uvijek ima vremena za tebe,koji te podupire,koji te ne sprijecava ni u cemu sto te cini sretnom?
Ili ces ipak odabrati nekoga ko ce ti postaviti granicu?
Bolje je mila moja biti slobodna kao leptir nego zatvorena kao ptica u kavezu. Zato nikad,ali nikad nemoj pristati na onu ljubav koja te ne ispunjava potpuno.
Duso moja, sreca je unutar tebe, neka ti ne bude najbitnije materijalno,u tome nema srece. Dzaba ti sve materijalno sto zamislis, ako te ne pazi i ne mazi kao da si jedina na svijetu. U njegovom svijetu ti trebas biti jedina (osim njegove majke i vase kceri).
Nikad mu ne zamijeraj sto pazi svoju majku i kupuje joj poklone, ako pazi majku pazit ce i tebe.

Divna moja, zivi svoje snove, nista nije ne moguce. Nikad ne dozvoli da te bilo ko uvjeri u suprotno.
Samo vjeruj u sebe. najbolja si u onome sto radis,trudi se,budi uporna da dobijes ono sto zelis,dobit ces sigurno-Nikad ne reci da je ne moguce nesto sto zelis. Nikad ne reci da imas prevelike snove. Svaki san je samo san koliko god se cinio velikim i dalekim,nije,tu je mozda vec na dohvat ruke tvoje. Mozda ti korak fali da ga dohvatis,Ne odustaj. idi ka svom cilju,ma sta te snaslo samo idi naprijed. Nazad se ne vracaj i u mjestu nikad ne stoji. Nikome se ne spustaj pod noge ,niko toga vrijedan nije. Ti si posebna,savrsena,upravo takva kakva jesi i nikad niko neka te ne uvjeri suprotno. zato sto oni ne znaju ko si ti,oni ne znaju da ti imas divnu cistu dusu,da znas ko si. Oni koji te ogovaraju,tracaju ili pokusavaju "zgaziti" oni su mila mnogo ne sretni . Pusti ih, ne prepiri se s njima, pokloni im osmijeh i nastavi dalje.
Uvijek budi svoja <3
Volim te mnogo !!

Primjedbe