IZAZIVAM TE - JESI LI SPREMAN/NA PREUZETI KONTROLU U SVOJE RUKE




Koliko puta ste ste zapitali zašto je sve tako kako je i kako sve promijeniti na bolje ?

Ovim dnevnim rutinama  shvaltiti ćete da su svi konci života u vašim rukama i da možete djelovati na svaki aspekt života upravo onako kako želite da vam bude.

Uz vjeru i pozitivan stav sve se može.


Potrebno je da intenzivno radite svakodnevne vježbe koje će postati vaša rutina na dalje . Uvijek možete nadopunjavati i usavršavati vaše stavove , pozitivnim afirmacijama i metodama koje će , kako vi rastete sa vama rasti.

Pa ko je spreman, neka nastavi čitati , vrijeme je za intenzivni  izazov od 30 dana .
Ovo je tako jednostavan izazov da ga može baš svako raditi bez muke .


Na internetu postoji more razlišitih metoda i  mnogo različitih načina za rad istih . Svaku metodu trebate prilagoditi sebi kako vam odgovara . Ništa na silu, samo po osjećaju. Dobar osjećaj vas vodi, loš vam govori da to nije za vas, da trebate mijenjati nešto.



Prije početka izazova pripremite se : 

Odaberite neke inspiracijske snimke koji vam odgovaraju , sačuvajte ih na vaš mobitel ili mp3 ili neki drugi prenosnik koji ćete imati uz sebe svakodnevno.

Pronađite knjige za inspiraciju . Preporuka da se kupe da bi vam uvijek bile pri ruci i u svako doba , kada osjetite potrebu za njima.
Knjige nekada djeluju kao skupa investicija, ali  su uvijek dobra investicija. Ako niste u mogućnosti kupiti, uvijek možete iznajmiti ili posuditi od prijatelja.

Napravite inspiracijske kartice  i na njih ispišite citate i pozitivne mudrosti koje vas baš dotiču .
Te kartice poredajte ili zalijepite na vidna mjesta u stanu  gdje ćete ih često moći čitati.


Kada ste se pripremili ,  vrijeme je da vaš izazov počne :



1. Prilikom buđenja, upalite neku od inspiracijskih  snimaka i dok još ležite u krevetu slušajte ih i prepustite se inspiracijskim porukama ispunjenim ljubavlju.


2. Dok ustajete iz kreveta obratite pažnju na vaše inspiracijske kartice kojima ste se okružili.

3. Kada ste već ustali, pustite neku muziku koja vas umiruje i raduje.

4. Dok se oblačite , šminkate, spemate za posao, ispred ogledala izgovarajte afirmacije koje ste odabrali za taj dan . Neka to traje 10 minuta .
Ako je vaša jutarnja rutina kafa i čitanje novina , novine zamijenite inspiracijskom knjigom .

5. Ako vaša dnevna rutina uključuje i vježbanje onda  pripremite i afirmacije koje će vaše vježbanje učiniti učinkovitijim.

6. Ukoliko se vozite do posla , vrijeme viožnje ispunite motivacijskim porukama  ili muzikom. Pustite neki od motivacijskih snimaka i uživajte u njemu.


7. Dok hodate prema radnom mjestu  ne dozvolite vašem unutarnjem Gunđalu da vas podsjeća na negativne stvari od prije. Šta je bilo bilo je, prošlo je, sada je bolje i biti će još bolje . Samim vašim novim pozitivnijim stavom će sve da bude još puno bolje.

8. Otvorite dnevnik i upišite svakodnevno afirmacije. Prilikom svakog pisanja, pročitajte prethodne, pa pišite nove. Takođe možete ih ispisati na kartice i ostaviti na vama vidno mjesto gdje ih možete često čitati.

9. Kada dnevni pritisci i sumnje počnu navirati dajte si oduška. Samo trebate iznova ponavljati afirmacije sve dok ne osjetiti kako vam se energija i optimizam vraćaju.

10. Prije spavanja pustite snimku za opuštanje te se predajte smirujućim porukama.




Morate imati na umu da će se vaše unutarnje Gunđalu često javljati sa negativnim mislima, prepoznajte ga . Veoma je važno da ostanete u stanju budnosti i shvatite kada je Guđalo prisutno te ga pozitivnim afirmacijama spriječite da u vaš dan unese negativnu energiju.

Kada koristite sve ove metode svakodnevno, 30 dana, početi ćete primjećivati kako se vaše negativno mišljenje gubi , i vaš svaki novi dan i svaka nova misao kreće u pozitivnm smijeru .

U svakoj situaciji ćete pronalaziti ono pozitivno , iako ne treba isključiti  činjenicu da postoje i mnoge loše stvari. Samo se prema njima treba postaviti na pozitivan način. Koliko god situacija da je teška, pronaći u njoj nešto pozitivno te se okrenuti u tom smijeru i riješenje će svakako doći . Iz svake negativne situacije može se proizvesti nešto pozitivno, motivirajuće koje će i drugima biti od pomoći .



Zato ne čekajte više, uzmite svoj život u svoje ruke i krenite intenzivno da radite na sebi . Poboljšajte kvalitetu vašeg života . Jer niko ne zaslužuje da živi život ispunjen negativom. 

Primjedbe