Riješenje prije problema








Zahvalna sam na ovom danu, na svemu što sam doživjela, svaki dan je Blagoslov.


- Kad dođemo na određenu razinu svijesti , postajemo svjesni zapravo kako mnogo toga funkcioniše.
Možda još nismo potpuno u svemu ovome, možda još nismo svaki dan u vrtlogu dobrih osjećaja, možda nemamo manifestacije(materijalne) ... Ali svjesni smo da sve ovo funkcioniše na neki način i mi se učimo još kako da cijelim sistemom upravljamo.

Poslednjih mjeseci, dešavaju mi se riješenja prije problema.
O čemu se zapravo radi? Evo ja ću ispričati svoju priču a vi donesite zaključak . Može?


-  Imala sam želju da dobijem posao. uslovi koje želim su da ne radim mnogo fizički , da radim koliko hoću i da mogu uzeti slobodan dan kad hoću.. Pored toga da mi niko ne visi nad glavom i  sputava me u poslu.
Dobila sam takav posao. Zapravo napravila sam sebi takav posao. Odlučila sam raditi preko interneta marketing, reklame, pisanje postova ( ne za ovaj blog, imam druge blogove za to, ovaj blog je moj online dnevnik) . Volim pisati, volim uredjivati stranice, cilj mi je postati web dizajnerica i programer.

Radila sam sve ovo navedeno besplatno 6 mjeseci. Održavala svoj info blog, recepte, zanimljivosti.. mnogo toga.. I trudila se steći publiku, čitaoce. Nisam se nadala da ću dobiti tako brzo odobrenje od google-a da mogu svoju ljubav prema pisanju pretvoriti u biznis.
Odobrenje sam dobila kao poklon na godišnjicu braka. U pravom trenutku..

Eh sad, dešava se situacija da mužu postaje extra naporno na poslu, kako fizički tako i psihički, a ja nisam zaradjivala da bi on mogao napustiti i tražiti neki bolji posao. odlučili smo da se strpi još malo, već će nešto iskrsnuti a i ja ću krenuti sa zaradom . Zarada preko samog bloga ide jako sporo, medjutim ja sam se uvezala u još neke stranice osim bloga i onda sam uspjela povećati zaradu.
Kako mi je krenulo bolje, odlučimo da je vrijeme da ozbiljno razmislimo o tome da muž da otkaz i da tražimo nešto bolje za njega.

 Jedan dan , potpuno ne očekivano, zove nas moj rodjak i govori " Našao sam vam posao u Njemačkoj ali mora jedno od vas doći lično na razgovor da bi dobili papire.. "

Znate kako je, ostali smo šokirani kako odjednom da se stvorila prilika za posao u Njemačkoj,kada toliko godine pokušavamo i uvijek dobijemo odbijenicu, i sad odjednom prilika zagarantovano sve samo da se pojavimo tamo.

Odlučimo da ode muž , bito je da on ode a ja ću lako za njim otići.. Zove me drugi dan, kaže dobio posao i plus će da ovih dana dok je tamo radi i zaradi.
Odlično !
Sve tako spontano i ne planirano.

Kad se vratio kući morali smo donijeti neke odluke, koje su uključivale i naputanje sadašnjeg posla. Ovdje gdje radi ne može dobiti ni godišnji a da ga kroz 2 dana ne zovu da se vrati s godišnjeg na posao. I kako on nije došao kad su ga zvali, očekivali smo da će da galame, da ga psihički maltretiraju zbog toga i odlučimo da to neće trpiti nego da će napustiti pa ćemo se snaći nekako  do odlaska u Njemačku.




Šta bi bio problem ?

Kada bi napustio posao a  nemamo ni sa jedne strane prihode-problem bi bio plaćati kredit, račune,kupiti osnovno za život.

Šta je sad bilo riješenje prije problema.

Mi smo planirali "problem" ali se nismo vezali za njega. Ok , kako bude biti će i šta sad.
Pustili smo da Viša sila umiješa svoje prste u sve , a mi smo samo igrali kako je muzika svirala.
Riješenje je postalo moje odobrenje zarade preko interneta. Jer da je muž napustio posao mi bi ipak imali primanje i ne bi se brinuli odakle i kako da kupimo osnovno što nam treba. Drugo riješenje je to da ipak ne bi ostao bez posla jer se otvorio novi put za njega. A do sada u ovih 5 godina braka uvijek se bojao rizika i promjene, zato nikako nismo ni uspijevali  napredovati. Sada kada je rekao " Ja napuštam posao pa bit će nekako " otvorili su se novi putevi za njega, za nas. I to sigurni !


Šta je poenta ?

Otvoriti se za nove mogućnosti-dolaze nam nove mogućnosti .
Pristati na rizik pod bilo koju cijenu- Uvijek garantuje bolji uspjeh od dosadašnjeg kad ste igrali na sigurno .

Ne brinuti se šta i kako će da bude- Briga sputava !

Pusti ! Neka bude kako treba biti.  Oslobodi se -samo Pusti !! Sve će biti dobro.

Primjedbe