Izazov 30 dana rada na sebi ( Dvadeseti dan)

Dan 20

Zahvalna sam za ono sto imam i za ono sto mi tek dolazi. Spremna sam da prihvatim sve sto je Univerzum pripremio za mene, svo to obilje svega sto zasluzujem. Obilje zdravlja jer pazim na svoju ishranu i tijelo.
Obilje ljubavi jer pruzam ljubav svemu i svima koje sretnem,a ta ljubav mi se vraca kao bumerang.
Obilje radosti jer radujem se svemu i svakome i to mi se vraca svi se raduju meni.
Obilje novca,jer ovo sto imam trosim promisljeno i mudro i zato mi se vraca visestruko.Ulazem mudro , spremna sam da prihvatim jos vise da bi i drugima mogla pruziti vise nego sto sad pruzam.
Ja sam zaista zahvalna cijelom srcem i dusom za sve sto imam,za svaki sekund zivota,svaki minut,sat,dan. Potpuno volim postujem prihvacam sebe i sve druge. Ja sam sretna.

Zavoljeh sebe mnogo,poceh postovati sebe kako to zasluzujem i osjetih zatim,da me i drugi mnogo vise vole i postuju. Odbacih sve neodlucnosti i odlucno stupi u zivot.Odlucnim korakom koracam ka uspjehu na svim poljima mog zivota. Spremno i spretno prihvatam svaki izazov i rijesavam ga bez imalo otpora i muke .
Ja sam svjesna da sam kreator svog zivota,zahvaljujem se na toj spoznaji. negdje u dubini sebe sam znala to i prije ali nikad to nisam osvijestila dovoljno da krenem da kreiram. Dopustam sebi da osvijestim ovdje i sada,potpuno da  SAM JA SVJESNI KREATOR SVOG ZIVOTA.
Kreirajuci svoje danas,svoje sutra,,ja uzivam jer znam da se nikad nece ponoviti ono sto ne zelim jer sam maknula fokus sa svega toga i usredotocila se na ono sto zelim. Na ono sto volim.
Vizualiziram sve sto zelim da vec imam. Imam to, mogu to imati ovaj tren ako sam dovoljno pruzim ruku da to uzmem,ali ja ne uzimam jer zelim jos da uzivam u vizualizaciji u mastanju koje u meni budi toliko divne osjecaje da je to ne opisivo.

Od kad sam pocela meditirati ,svaka meditacija je prica za sebe. Priznajem,u pocetku mi je nekad bilo naporno,nekad sam osjecala bolove u pojedinim dijelovima tijela,nekada je moje tijelo trnulo da to nisam mogla izdrzati i prekidala sam meditacije. Pokusala sam meditirati svaki dan , uopste mi nije islo. Prijalo mi je sedmicno jednom ,najvise dva puta da meditiram i to uz vodjene meditacije.
Krenula sam istrazivati sta se desava u tijelu dok meditiramo,kako pravilno sjediti,kako disati, pokusavala iznova,i opet iznova...
Polako,dan po dan, svaki put mi je bilo lakse,i taman kad sam pomislila "Evo ga ,to je to ,uspjela sam meditirati kako treba" opet bi se vracali bolovi i trnci u tijelu i opet sam odustajala.
Kad sam pocela meditirati u tisini,opustati se brojeci udahe,e to je bilo to,to mi je najvise odgovaralo kao i vodjena meditacija za ostvarenje konkretne zelje ili cilja.
I ponovo, dan po dan,meditirala sam cesce 3 do 4 puta sedmicno, nekad bi mi otrnula jedna noga nekad bi osjetila bol u ledjima,ali tad nisam odustajala nego se fokusirala na taj bol i u toku meditacije udisala zrak i "slala "ga na bolno mjesto govoreci "sada opustam ovo bolno mjesto i dopustam da se iscijeli,da bol nestane",i bol je nestajala,nekad odmah nakon dva udaha,nekad mi je trebalo i minut da bol nestane,ali nestajala je.
U ovom izazovu meditiram svaki dan. Niti jedan nisam propustila. Bravoo Azraa. !!! Sad svoj dan ne mogu zamisliti bez bilo kakve meditacije, ako ne mogu naci vremena po danu,onda bez obzira na umor na kraju dana pred spavanje meditiram 15 min. ali u sjedecem polozaju da ne bih zaspala , i poslije legnem ,ako mi je potrebno upalim vodjenu meditaciju za laku noc ili relax music i idem spavati. To radim samo ako osjetim glavobolju,ili mi se desi nesto sto me na trenutak vrati na los osjecaj,onda meditacijom se cistim da ti losi osjecaji koje nekad glupost izazove ,da nestanu,potpuno.
Prihvatam da nekad mogu biti tuzna i plakati,ali ne zelim vise da prihvatim to da me glupost iznervira,kao npr.nesto polomljeno,nesto uflekano i sl. Takve stvari su me nekad nervirale mnooogoo. A sad vise ne, nekad se vrati taj osjecaj na trenutak,ipak 23 godine se nerviram zbog bezveznih stvari i ne moze za dan nestati ta navika, ali vremenom moze. I Mogu vam reci otprilike  u 10 dana samo 1 dan se osjetim nervozno ili iznervirano i to na par sekundi jer odmah to prepoznam i stanem kazem sebi" sta se nerviras bezveze nije to nista" i mijenjam fokus.
Jedva cekam dan 30, da sumiram sve i napisem sve divne promjene koje sam dozivjela i koje sad zivim a ne dozivljavam na trenutak. Ovo je zivot kakav zelim,kakv svako zeli i kakav ja svima vama zelim. Zelim vam da budete sretni i jos srecniji od mene ako mozete,a mozete biti sigurno.
Zivite u zahvalnosti i neka vas niakd ne ponese zelja za materijalim prije nego zelja za duhovnim osjecajem. Svi mi volimo imati sve po novoj modi,sve na klik ,medju svim tim predivnim stvarima,odjecom,torbama,nakitom..mobitelima i svom ostalom tehnologijom,nista nasu dusu ne moze ispuniti kao zahvalnost,ljubav i osmijeh.

<3

Primjedbe

  1. Bravo,ja radim isto etf i.meditacije,civilizacije i zahvalnost,to što mi prija i pronalazim se...:)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar